Použité suroviny receptu Houbový guláš s anglickou slaninou a cibulkou:
800 g hub (mražené či či čerstvé) či žampionů
| 1 velká cibule
| 100 g anglické slaniny
| 1 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 4 stroužky česneku
| dle chuti: ml. paprika
| dle chuti: ml. kmín a majoránka
| dle potřeby: voda na podlití
| 3 krajíce chleba z předešlého dne
| dle chuti: sůl a ml. pepř
Postup přípravy receptu Houbový guláš s anglickou slaninou a cibulkou:
Houby nakrájíme na větší kusy, cibuli i slaninu na kostičky. V kastrolu rozpálíme olej s máslem. Přidáme cibuli a česnek nakrájený na plátky a osmahneme dozlatova. Přisypeme houby a se slaninou vše osmahneme, až se voda z hub odpaří. Neustále mícháme. Posypeme paprikou, okořeníme, podlijeme 150 ml vody a dusíme 30 min. Od chleba odkrojíme kůrku a prsty rozemneme. Přidáme ke guláši, podlijeme 100 ml vody a chléb necháme rozvařit. Osolíme a opepříme.
Fotky receptu Houbový guláš s anglickou slaninou a cibulkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!