Vložil: | Delli |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Houbový Stroganov na toastu:
250g žampionů
| 1 česnekového másla
| 2 # silné krajíce celozrnného pšeničného chleba
| 1 lžíce hrubozrnné hořčice (kvalitní kremžské)
| 5 lžic kysané smetany
| trocha pažitky nebo nati jarní cibulky, nasekané
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Houbový Stroganov na toastu:
1. Rozpalte pánev
Postavte wok nebo pánev na oheň; mezitím nakrájejte houby na silné plátky. Do pánve dejte ochucené máslo, a jakmile začne tuk prskat, vhoďte na něj houby a zprudka je osmahněte. Stáhněte plamen a občas je promíchejte, dokud nejsou měkké a šťavnaté.
2. Připravte tousty
Opečte chleby nasucho v toustovači, lehce je namažte máslem a položte na dva talíře.
3. Dejte tomu šťávu!
Promíchejte hořčici s trochou soli a pepře a spolu se čtyřmi lžícemi kysané smetany přidejte k houbám. Vše zlehka promíchejte a navršte na tousty. Pak už je jen ozdobte zbylou lžící smetany a posypte nakrájenou pažitkou či cibulkou a černým pepřem.
Podávejte s bílým vínem nebo sherry.
Fotky receptu Houbový Stroganov na toastu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!