Vložil: | radio11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí kýta se sardelkami, kapary a šlehačkou:
500 g hovězí kýty
| 1 lžíce sardel. pasty
| 4 lžíce hl. mouky
| 3 lžíce kaparů
| 2 lžíce másla
| 100 ml smetany ke šlehání
| 1/2 l vývaru
| 30 g cibule
| sůl a pepř
| olej
Postup přípravy receptu Hovězí kýta se sardelkami, kapary a šlehačkou:
Cibuli nakrájíme na kostičky. Kapary necháme okapat a nasekáme.
Maso orestujeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme, potřeme sardelovou pastou, opepříme a vrátíme na olej. Potom přidáme sekané kapary, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na porce.
Z másla, cibule a mouky připravíme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem a vydušenou šťávou z masa. Povaříme 20 minut.
Omáčku zjemníme smetanou, vložíme naporcované hovězí maso a prohřejeme.
Fotky receptu Hovězí kýta se sardelkami, kapary a šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!