700 g hovězího masa
| sůl, pepř,
| 1 až 2 lžíce hladké mouky
| 1 lžička tymiánu
| 5 lžic olivového oleje
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 400 g oloupaných rajčat
| šťáva z půlky citronu
| 1 kostka zeleninového bujonu
| 150 g rajského protlaku
| 250 g čerstvého hrášku
| 1 až 2 lžičky cukru
| 1 lžička čerstvého tymiánu
Postup přípravy receptu Hovězí maso s hráškem:
Na kostky nakrájené maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce promíchané s tymiánem. V kastrole rozehřejeme olivový olej, vhodíme maso a promícháme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a ještě krátce opékáme. Pak přidáme oloupaná na kostičky nakrájená rajčata, šťávu z citronu, zeleninový bujon a rajský protlak. Podle potřeby mírně podlijeme vodou a zvolna dusíme. K téměř měkkému masu přisypeme hrášek, přidáme cukr podle chuti a lístky čerstvého tymiánu. Společně ještě chvilku podusíme. Podáme s vařenými brambory, s rýží či těstovinami.