Vložil: | pegonela |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 24 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí maso s pikantní křenovou omáčkou:
500 g hovězího masa, nejlépe roštěnky
| 1 až 2 cibule
| sůl, pepř
| Omáčka:
| 3/4 l mléka
| sůl
| 1 lžíce másla
| 1 lžička nastrouhaných mandlí
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 šálek sladké smetany
| 1-2 lžíce jemně nastrouhaného křenu
| 1 lžička cukru
Postup přípravy receptu Hovězí maso s pikantní křenovou omáčkou:
Opláchnuté maso vložíme do tlakového hrnce, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Zalijeme vodou, hrnec uzavřeme a vaříme asi hodinu, podle velikosti a kvality masa. Do kastrolku vlijeme mléko, přidáme máslo a nastrouhané mandle a dáme vařit. Mouku rozmícháme ve smetaně a za stálého míchání pomalu vlijeme do vroucího mléka. Na mírném ohni necháme povařit dohusta. Pak vmícháme jemně nastrouhaný křen, cukr a sůl. Místo soli můžeme zavařit kostku masoxu. Příliš hustou omáčku zředíme horkým mlékem nebo horkou vodou. Dochutíme solí a cukrem. Vařené maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovými knedlíky. Zbylý vývar z masa použijeme na polévku.
Fotky receptu Hovězí maso s pikantní křenovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!