Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 21.09. 2024
Dnes má svátek Matouš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hovězí pečené v hrnci

fotka Hovězí pečené v hrnci
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Hovězí pečené v hrnci:

2 lžice olivového oleje  | 100 g nasekané anglic. slaniny  | 1,5 kg hovězí plece  | 2 oloupané cibule nakrájená na kolečka  | 2 oloupané a utřené stroužky  | 2 stonky řapíkatého celeru  | 250 ml červeného vína  | 150 ml hovězího vývaru  | 2 lžice rajského protlaku  | 1 bobkový list  | 2 snítky čerstvého rozmarýnu  | 1/2 lžičky soli  | 450g brambor  | 200 g mladé mrkve  | 2 cukety překrojené na půl  | 250 g zelených fazolových lusků  | 2 lžičky škrobové moučky smíchané se  | 3 lžičkami studené vody

Postup přípravy receptu Hovězí pečené v hrnci:

1) Slaninu rozpálíme ve velém kastrolu, až se tuk rozpustí. Mezitím potřeme hovězí maso trochou pepře.

2) Do kastrolu přidáme olej a hovězí maso na něm za časného obracení 10 minut opékáme ze všech stran do hněda. Pak maso vyjmeme a odložíme stranou.

3) Do kastrolu přidáme cibuli, česnek, celer a podusíme je 5 minut do měkka. Pak do kastrolu vrátíme maso a přilijeme víno a vývar. Přidáme rajský protlak, bylikny, sůl a trochu pepře a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a na mírném ohni pod pokličkou dusíme 2 hodiny (maso občas přelijeme vývarem).

4) Kolem masa rozložíme brambory, mrkev, cukety a fazolky tak, aby byly zakryté tekutinou, a dusíme 45 minut.

5) Maso vyjmeme z kastrolu, přeložíme na velkkou náhřátou servírovací mísu, zakryjeme a uložíme na teplé místo. Odstraníme bobkový list. Do obsahu hrnce vmícháme škrobovou moučku a za stálého míchání omáčku vaříme, dokud nezhoustne. Pak snížíme teplotu a mírným varem vaříme 5 minut.

6) Hovězí maso nakrájíme na plátky a rozložíme po stranách nebo na střed servírovací mísy, přidáme zeleninu a podáváme.

DOBROU CHUŤ


Fotky receptu Hovězí pečené v hrnci:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hovězí pečené v hrnci
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles