Vložil: | LudmilaJas |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí plátky - ptáčky:
6 plátků hovězího masa
| 2 natvrdo vařená vejce
| 5 dkg anglické slaniny
| 10 dkg měkkého salámu
| 4 kyselé okurky
| 2 cibule
| 2 lžíce plnotučné hořčice
| pepř, sůl, kostka masoxu
Postup přípravy receptu Hovězí plátky - ptáčky:
Hovězí maso na okraji nařízneme a naklepeme. Do nádoby vložíme plátky hovězího masa a opékáme z každé strany. Pak maso zasypeme nakrájenou cibulí a na malé kousky nakrájenou anglickou slaninu, salám a okurku, opepříme dáme masox a hořčici podlijeme trochou vody a dusíme asi 1 hodinu. Během dušení maso 1-2 obrátíme a zamícháme. Když je maso měkké, zahustíme omáčku závarem, který jsme připravili z trochou vody a polohrubé mouky. Nakonec ozdobíme petrželovou naťí. Podáváme s rýži nebo s vařenými brambory.
Fotky receptu Hovězí plátky - ptáčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!