Vložil: | Marci7 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí plátky v jablečné omáčce:
600 gramů hovězího zadního
| 4 lžíce másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 2 lžíce jablečného džusu
| 1 lžíce citrónové kůry
| 2 lžičky cukru
| 4 lžíce zakysané smetany
| 2 větší jablka
| sůl
Postup přípravy receptu Hovězí plátky v jablečné omáčce:
Maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme mouku a zalijeme asi 200 ml vývarem. Přidáme jablečný džus a povaříme 20 minut. Podle potřeby přiléváme vývar, aby byla omáčka přiměřeně hustá. Dochutíme cukrem, citrónovou kůrou a solí. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a prohřejeme. Jablka nakrájíme na plátky a podusime na zbylém másle. Maso dáme na talíř, poklademe jablky a přelijeme omáčkou. Jako přílohu můžeme dát brambory nebo rýži.
Fotky receptu Hovězí plátky v jablečné omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!