Vložil: | Medvidkaaa |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 140 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 33 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí po provensálsku:
800 g hovězího zadního masa
| 4 stroužky česneku
| 3 bobkové listy
| 4 snítky čerstvého tymiánu
| 4 snítky čerstvého rozmarýnu
| 50 ml olivového oleje
| 500 ml bílého vína.
| sůl, pepř
| 2 červené cibule
| 4 mrkve
| 250 g rajčat
| 100 g černých oliv
| 250 g anglické slaniny
| olej
Postup přípravy receptu Hovězí po provensálsku:
Maso nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nasekáme na plátky. Maso s česnekem dáme do mísy, přidáme bobkové listy, lístky rozmarýnu a tymiánu. Přilijeme olej a víno, směs osolíme, opepříme a promícháme. Dáme na noc odležet do ledničky.
Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkve, rajčata a olivy na kolečka, slaninu na plátky.
Zapékací mísu vymažeme olejem a rozložíme polovinu masa. Na maso navrstvíme část slaniny, cibule, rajčat a mrkve. Postup ještě jednou zapakujeme.
Směs zalijeme marinádou a vložíme do trouby. Pečeme při 170 °C asi 2 hodiny. Podléváme vodou. Podáváme s vařenými bramborami.
Fotky receptu Hovězí po provensálsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!