Postup přípravy receptu Hovězí řízky naruby zapečené s tatarkou v troubě:
Naklepat maso, osolit, ovegetovat, obalit pouze va strouhance(hodně přitlačit, aby strouhanka držela). Dát rozpálit tuk na pánvičku a předehřát troubu. Maso potom opatrně obalit v rozkvedlaném vajíčku a lehce osmažit na pánvi z obou stran (jen nechat zatáhnout to vajíčko). Pak naskládat řízky do pekáčku vymaštěný tukem (já dávám na klasický hluboký plech, vleze se mi tam cca 6 plátků nebo 4 velké plátky), na řízky poklást kolečko cibule, rajčete, kolečko vajíčka natvrdo a na to dát hromádku tatarky, jak kdo chce, jak kdo má rád (ona se pak rozteče - pěkně rozpeče na mase). Řízky podlijeme vodou, přikrýt plechem a dát do trouby dusit, já dávám asi tak na 180 st. horkovzduch asi 45 minut, hlídejte vodu, když tak ještě sem tam podlijte ať nejsou řízky úplně na suchu a až je vše pěkně zapečené, tak je hotovo.