Postup přípravy receptu Hovězí roláda s mletým masem:
Plát masa rozklepeme na tenko. Opepříme, osolíme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky slaniny. Připravíme nádivku z mletého masa a hub. Přidáme najemno nakrájenou cibulku a česnek, 1 vejce, 2 žloutky, vodou zvlhčené chlebové toasty a pokráenou petrželku. Dosolíme a důkladně promícháme. Touto směsí pomažeme roládu, doprostřed vložíme párek. Směs poklademe proužky papriky a nakrájenými olivami. Roládu zarolujeme a svážeme nití na tlačenku. Zprudka ji opečeme na oleji. Přidáme trochu teplé vody, roládu zasypeme rozmarýnem, vložíme do trouby, pečeme při 250°C a občas podléváme. Po 30 minutách teplotu zmírníme a dusíme do změknutí. Výpek zahustíme moukou.