Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 25.01. 2025
Dnes má svátek Miloš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hovězí s dřevěnou omáčkou

fotka Hovězí s dřevěnou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Hovězí s dřevěnou omáčkou:

800 g hovězí maso (krk, péro, plec, kližka)  | 3 cibule  |  roobios  |  sůl  |  pepř  |  tuk na smažení  |  případně hladká mouka na jíšku

Postup přípravy receptu Hovězí s dřevěnou omáčkou:

Jedná se o jednoduchost, která je poměrně zajímavá, ale pozor, ne všem chutná. Pro ty kdo neznají rooibos, je dobré jim jej připravit před tím, než jim předložíte toto jídlo - nebude je pak znervózňovat po čem, že to má chuť. Rooibos je surovina pro výrobu čaje - nečaje. Dá se koupit ve všech prodejnách sypaných čajů a jedná se jednu z nejlevnějších surovin "ke spaření". Pro daný účel je nutno použít čistý červený rooibos (ne zelený, který má daleko méně výraznou chuť) bez příchutí.

Osmahneme dozlatova nadrodno pokrájenou cibulku, vložíme na kostky pokrájené maso, vysmahneme do tuku, podlijeme scezeným rooibosem (celým litrem). Rooibos připravíme tak, že tři vrchovaté polévkové lžíce suroviny zalijeme cca 1 litrem vroucí vody a necháme min. 5 minut vyluhovat. Zpravidla postupuji tak, že osmahnu cibulku vložím maso, stáhnu oheň a zatímco se maso pomalu dusí, zaleji rooibos, přidám oheň a vysmahnu do tuku, mezitím se rooibos louhuje. Lehce opepříme a osolíme, přikryjeme poklicí a na mírném ohni vaříme dokud maso nezměkne, v případě nutnosti podléváme vodou. Obyčejně to vychází tak, že maso je hotové a omáčka má přiměřený objem. V případě nutnosti zahustíme jíškou a dosolíme, připepříme, provaříme. Podáváme s knedlíkem.

Jídlo má lehce dřevěnou příchuť, kterou většina lidí vnímá pozitivně, ale jak jsem již nahoře uvedl, ne všem vyhovuje.


Fotky receptu Hovězí s dřevěnou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hovězí s dřevěnou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !