Postup přípravy receptu Hovězí s dřevěnou omáčkou:
Jedná se o jednoduchost, která je poměrně zajímavá, ale pozor, ne všem chutná. Pro ty kdo neznají rooibos, je dobré jim jej připravit před tím, než jim předložíte toto jídlo - nebude je pak znervózňovat po čem, že to má chuť. Rooibos je surovina pro výrobu čaje - nečaje. Dá se koupit ve všech prodejnách sypaných čajů a jedná se jednu z nejlevnějších surovin "ke spaření". Pro daný účel je nutno použít čistý červený rooibos (ne zelený, který má daleko méně výraznou chuť) bez příchutí.
Osmahneme dozlatova nadrodno pokrájenou cibulku, vložíme na kostky pokrájené maso, vysmahneme do tuku, podlijeme scezeným rooibosem (celým litrem). Rooibos připravíme tak, že tři vrchovaté polévkové lžíce suroviny zalijeme cca 1 litrem vroucí vody a necháme min. 5 minut vyluhovat. Zpravidla postupuji tak, že osmahnu cibulku vložím maso, stáhnu oheň a zatímco se maso pomalu dusí, zaleji rooibos, přidám oheň a vysmahnu do tuku, mezitím se rooibos louhuje. Lehce opepříme a osolíme, přikryjeme poklicí a na mírném ohni vaříme dokud maso nezměkne, v případě nutnosti podléváme vodou. Obyčejně to vychází tak, že maso je hotové a omáčka má přiměřený objem. V případě nutnosti zahustíme jíškou a dosolíme, připepříme, provaříme. Podáváme s knedlíkem.
Jídlo má lehce dřevěnou příchuť, kterou většina lidí vnímá pozitivně, ale jak jsem již nahoře uvedl, ne všem vyhovuje.