Použité suroviny receptu Hrachovo-mléčná pomazánka:
50 g hrách
| 30 g eidam (20%)
| 1 lžíce bílý jogurt
| 2 stroužky česnek
| 30 g nízkotučný tvaroh
| 1 ks feferonka
| podle chuti: mletý černý pepř a sůl
| dle chuti: bazalka
Postup přípravy receptu Hrachovo-mléčná pomazánka:
Hrách uvaříme v osolené vodě, po uvaření jej necháme okapat a prolisujeme. Česnek oloupeme a taktéž prolisujeme. Feferonku nakrájíme na kousíčky. Nízkotučný sýr nastrouháme.
V misce smícháme hrách, majonézu a tvaroh. Přidáme česnek, nastrouhaný sýr a feferonku. Pomazánku dobře promícháme. Ochutíme solí, pepřem a bazalkou.
Hrachovo-mléčnou pomazánku necháme odležet asi hodinu v lednici a mažeme ji na celozrnné pečivo.
Fotky receptu Hrachovo-mléčná pomazánka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!