Postup přípravy receptu Hrášek na holanský způsob:
Přivedeme k varu 1 litr osolené vody. Do vařící vody nasypeme hrášek. Bylinky opláchneme studenou vodou, svážeme a vložíme do vařící vody k hrášku. Vaříme přiklopené 15-20 minut. Uvařený hrášek necháme na sítu odkapat a udržujeme ho horký. Vyjmeme svazek bylinek. Při nízké teplotě rozpustíme máslo. V malém hrnečku rozkvedláme žloutky s 1 lžící vody, citrónovou šťávou, pepřem a solí. Hrníček dáme do vodní lázně a žloutek šleháme, dokud nezhoustne na krém. Voda vodní lázně nesmí vařit. Po vyjmutí hrníčku z lázně ke žloutkům přidáváme po kapkách rozpuštěné vlažné mléko. Hrášek přendáme do nahřáté mísy a smícháme s kolandskou omáčkou. Podáváme s pečeným rybím filé, pečenou jehněčinou nebo s bramborovými kroketami.
Fotky receptu Hrášek na holanský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!