Postup přípravy receptu Hříbky s dušenými rajčaty:
Rajčata vložíme do vařící vody, po chvíli vyjmeme, pod tekoucí vodou zchladíme a sloupneme slupku. Pak je rozčtvrtíme, odstraníme větší část zrníček. Houby očistíme a podélně nakrájíme na plátky - klobouček spolu s třeněm. Každý plátek z obou stran obalíme v mouce. Na široké pánvi rozpustíme máslo a houbové plátky na něm z obou stran opečeme. Máslo nerozpustíme všechno najednou, ale podle potřeby je přidáváme. Opečené houby osolíme, mírně opepříme a necháme na teple. Připravená rajčata vložíme do pánve do tuku po houbách, přidáme utřený stroužek česneku a jemně krájené bylinky a měchačkou mícháme, dokud zelenina není horká. Houby rozdělíme na nahřáté talíře a na každou porci upravíme rajčata s bylinkami.