Použité suroviny receptu Hřiby pečené po provensálsku:
800 g čerstvých hřibů (mohou to být také pečárky nebo muchomůrky růžovky)
| 60 g oleje
| 1 středně velká cibule
| 4 stroužky česneku
| 30 g strouhanky
| sůl, ml. pepř
| půl lžičky cukru
| citrónová šťáva a petrželka
Postup přípravy receptu Hřiby pečené po provensálsku:
700 g hřibů nakrájíme na silnější plátky a v rozehřátém oleji s vyšší teplotou je rychle opečeme. Pak k nim přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozsekaný česnek, nadrobno rozsekané zbylé hřiby, strouhanku, promícháme, osolíme, opepříme, přisladíme a ještě krátce vše osmahneme. Nakonec ochutíme citrónovou šťávou a podáváme. Jednotlivé porce posypeme jemně rozsekanou petrželkou. Příloha: slaný rohlík nebo chléb.
Fotky receptu Hřiby pečené po provensálsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!