Postup přípravy receptu Hřiby po pařížsku:
Hřiby očistíme, odkrojíme nožičky, které rozkrojíme podélně na čtvrtiny a ponoříme na chvíli do vody s octem. Do většího kastrolu dáme lžíci oleje, citronovou šťávu a hlavičky hříbků, přidáme rozkrájené nožičky.
Podusíme tak, aby houby pustily vodu a objem kousků se zmenšil. Pak je přecedíme, nakrájíme na pravidelné menší kousky, 1/3 nožiček dáme stranou. Na větší pánev dáme olej, přidáme hříbky, opepříme a osmažíme dozlatova. Zbytek nožiček nasekáme nadrobno a smícháme se střídkou z bílého chleba, kterou jsme trochu prosušili v troubě, přidáme šalotky nebo česnek. Směs přidáme do pánve s hlavičkami hříbků a vše rychle orestujeme, dosolíme.
Podáváme sypané petrželkou.