Použité suroviny receptu Hroznový salát s vanilkovou šlehačkou:
5 lžic cukru
| 50 g loupaných celých mandlí
| 500 g bílých hroznů bez jader
| 150 g modrých hroznů bez jader
| 3 snítky máty
| 1 vanilkový lusk
| 250 ml sladké smetany
| 1-2 lžíce bílého rumu
Postup přípravy receptu Hroznový salát s vanilkovou šlehačkou:
Do nerezového kastrolu dáme 4 lžíce cukru a 5 lžic vody a cukr zkaramelizujeme. Přidáme mandle a obalíme karamelem. Masu rozetřeme na kousek papíru na pečení a krokanty na něm necháme vychladnout. Vinné hrozny rozpůlíme. Mátu opereme a osušíme, několik listů odložíme stranou, zbytek rozdělíme spolu s vínem na dezertní talířky. Vanilkový lusk nařízneme a vyškrábeme dřeň. Smetanu ušleháme dotuha, postupně přidáváme vanilkovou dřeň a zbylý cukr. Ochutíme rumem. Krokanty nalámeme na kousky a spolu se šlehačkou rozdělíme na víno. Ozdobíme zbylou mátou a podáváme.
Fotky receptu Hroznový salát s vanilkovou šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!