Postup přípravy receptu Hruškové lasagne:
Lasagne uvařte ve vodě se špetkou soli podle návodu. Hrušky oloupejte, vykrojte jaderník, nakrájejte je na plátky, dejte do kastrolu, přiveďte šťávu z citronu, posypte 2 lžícemi cukru, zalijte vodou tak, aby byly ponořené a poduste skoro doměkka. Žloutky utřete s vanilkovým cukrem a tvarohem, vmíchejte do něj rozinky a lžičku nastrouhané citronové kůry. Ušlehejte sníh z bílků a zašlehejte do něj pískový cukr. Sníh opatrně vmíchejte do tvarohu. Pekáček vyložte pečícím papírem, potřete ho máslem, naneste vrstvu lasagní, vrstvu tvarohu, hrušek a vrstvy opakujte. Zakončete vrstvou tvarohu, posypte ji hrubě nasekanými ořechy, vložte do trouby vyhřáté na 180 st.C a zvolna pečte asi 45 minut.