Použité suroviny receptu Hruškové rizoto s gorgonzolou:
2 ks hrušky
| 1 lžíce citronové šťávy
| 1 ks šalotky
| 4 lžíce másla
| 400 g kulatozrnné rýže
| 1 l slepičího vývaru
| 250 g gorgonzoly
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Hruškové rizoto s gorgonzolou:
Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vyřízneme jádřince. Plody nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou. Šalotku oloupeme a nadrobno posekáme. V kastrolu rozehřejeme máslo a na něm zesklovatíme šalotku a rýži. Pomalu přiléváme vývar a rýži necháme asi 25 minut vařit na mírném ohni. Po 15 minutách přidáme hrušky a vaříme společně. Sýr nakrájíme na kostičky a vmícháme do rizota. Podle chuti osolíme a opepříme.
Fotky receptu Hruškové rizoto s gorgonzolou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!