Použité suroviny receptu Hrušky v pancettě s rokfórovou omáčkou:
4 hrušky
| 16 plátků pancetty nebo libovější slaniny
| bazalka
| pepř
| sůl
| 150 g Nivy nebo Rokfóru
| 1 smetana
Postup přípravy receptu Hrušky v pancettě s rokfórovou omáčkou:
Hrušky omyjeme, odřízneme vršek, vyndáme jádřinec a rozkrojíme na čtvrtiny... (Od stopky k bubáku.) Každou čtvrtku zabalíme do plátku pancetty a vyskládáme do menší zapékací nádoby. Mírně osolíme, opepříme a posypeme trochou bazalky.
V menším hrnci zahřejeme smetanu a rozdrobíme do ní sýr. Necháme cca 10 minut za stálého míchání provařit, aby omáčka zhoustla.
Nalijeme rokfórovou omáčku na hrušky a dáme cca na 10-20 minut do trouby podle tvrdosti (měkkosti) hrušek.
Fotky receptu Hrušky v pancettě s rokfórovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!