Postup přípravy receptu Husí prsa s pomerančovou omáčkou:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Prsa omyjeme, osušíme, kůži několikrát propíchneme, osolíme a okmínujeme. Na rozehřátém másle prudce opečeme na straně s kůží a obrátíme. Přilijeme sherry, pomerančovou šťávu a 200 ml slepičího vývaru. Prsa pečeme asi 45 min. a přeléváme štávou. Pomeranč důkladně omyjeme a oloupeme. Rozebereme na dílky, šťávu přitom zachycujeme. Maso vyjmeme, ze šťávy sebereme tuk a přilijeme zbytek slepičího vývaru. Cukr zkaramelizujeme na másle a přidáme vypečenou šťávu, pomerančovou šťávu a kůru z pomeranče. Do omáčky vmícháme džem a dílky pomeranče. Přisolíme. Prsa rozporcujeme a rozdělíme na talíře s pomerančovou omáčkou.