Použité suroviny receptu Indické květákové kari s hráškem:
3 lžíce rostlinného oleje nebo másla, nejlépe přepuštěného
| 3 lžíce žluté kari pasty
| 1 lžička drceného kmínu
| 500 g květáku, propláchnutého a rozebraného na drobné růžičky
| šálek čerstvého nebo zmraženého hrášku
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Indické květákové kari s hráškem:
Ve větším silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a minutu na něm za stálého míchání smažte kari pastu. Přisypte kmín a květák. Promíchejte, aby se růžičky pěkně obalily kořením. Osolte a zastříkněte lžící vody. Pak kastrol přikryjte a květák duste asi deset minut. Měl by pustit trochu šťávy; pokud by omáčka byla příliš suchá, přidejte do ní pár kapek vody. Duste jen tak dlouho, aby květák zkřehl, ale zůstal ještě křupavý, nikoli rozvařený do mazlava. Dochuťte solí a pepřem. Tak pět minut před koncem přisypte hrášek a promíchejte. Podávejte ozdobené lístky koriandru a poprášené kurkumou. Skvělou přílohou jsou chlebové placky, případně rýže.
Fotky receptu Indické květákové kari s hráškem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!