120 g másla
| 120 g cukru
| 240 g hladké mouky
| 1 - 2 vejce
| 30 g rozinek
| 40 ml irské whisky
| 40 g drcených mandlí
| 1 lžíce citrónové kůry
| špetka soli
| 1 tabulka bílé čokolády
Postup přípravy receptu Irské hrudky:
V míse do pěny ušleháme cukr společně s měkkým máslem, pak přimícháme vejce, whisky a sůl. Přidáme jemně nakrájené rozinky, mandle, citrónovou kůru a na závěr vmícháme mouku. Ze směsi vypracujeme pevné těsto, ze kterého vytvoříme váleček o průměru asi 3 cm. Ten zabalíme do fólie a necháme odležet asi 10 - 15 minut. Potom z válečku nakrájíme asi dva centimetry silné plátky, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 170 °C. Hotové hrudky ihned sundáme z plechu a dáme vychladnout. Vychladlé hrudky ozdobíme trochou rozpuštěné bílé čokolády.
Fotky receptu Irské hrudky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!