Použité suroviny receptu Italské bramborové noky s rajčatovou omáčkou:
800 g bramborové noky (polotovar)
| 80 g máslo
| 1 hrst petrželová nať
| 800 g loupaná rajčata v konzervě
| dle chuti: sůl
| 40 g ovčí sýr (tvrdý)
| 100 g šunka
| 1 hrst bazalka (lístky)
| 1 stroužek česnek
Postup přípravy receptu Italské bramborové noky s rajčatovou omáčkou:
Noky uvaříme v osolené vodě podle návodu.
Česnek oloupeme a spolu se šunkou jej nakrájíme na nudličky. Sýr nastrouháme. Petrželku opereme a nasekáme.
Na másle necháme zpěnit plátky česneku spolu se šunkou. Přidáme nakrájená rajčata a společně 5 minut povaříme. Ovčí sýr a nasekanou petrželku vmícháme do rajčatové směsi. Mírně osolíme a promícháme s uvařenými noky.
Před podáváním ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Fotky receptu Italské bramborové noky s rajčatovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!