základní cukrové těsto
| 125 ml žluté kukuřičné krupice
| 8 lžic sušeného rybízu
| 2 lžíce nastrouhané cironové kůry
Postup přípravy receptu Italské cukroví:
Připravíme základní těsto, posypeme kukuřičnou krupicí, kůrou a sušeným rybízem a zapracujeme je do těsta. Nepřepracovat. Položíme těsto mezi dva archy pečícího papíru a vyválíme ho na 5 mm. Vložíme ho do chladničky a necháme ho asi po 30 minut ztuhnout.
Předehřejeme troubu na 180°C. Vyložíme plechy pečícím papírem.
Pomocí formičky na vykrajovíní s ozdobným okrajem vykrájíme cukroví. Dáme dohromady zbytky a rozválíme ho jako poprvé. Poskládáme cukroví na připravené plechy a pečeme jeden plech po druhém asi 12 minut, až okraje cukroví zrůžoví. Uschováme vychladlé cukroví v plechových vzduchotěsně uzavřených krabicích.
Fotky receptu Italské cukroví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!