210 g hladké mouky
| 20 g cukru moučka
| 40 g ořechů
| 20 g kakaa
| 130 g rostlinného tuku
| 1 vejce
| čokoláda na polevu
| na krém:
| 80 g másla
| 100 g cukru
| 1 žloutek
| 2 lžíce rumu
| na ozdobu:
| barevná rýže
Postup přípravy receptu Italské dortíčky:
Mouku smícháme s cukrem, mletými ořechy, kakaem a tukem. Přidáme vejce a dobře propracujeme.
Na krém smícháme máslo s cukrem a vyšleháme. Přidáme žloutek a rum. Krém necháme ztuhnout v chladu.
Z těsta vyválíme 3 mm silný plát, ze kterého vykrájíme kolečka, naskládáme na plech s papírem a pečeme 10 minut. Vychladlé slepíme krémem a necháme odležet.
Druhý den potřeme čokoládou a posypeme barevnou rýží.