Použité suroviny receptu Italské rizoto s houbami:
300 g hub
| 500 g rýže
| 1 cibule
| 1 petržel, celer a mrkev
| dle potřeby: olej a máslo
| 4 rajčata
| dle chuti: tvrdý sýr
| dle chuti: česnek, pepř a sůl
Postup přípravy receptu Italské rizoto s houbami:
Osmažíme na oleji směs nasekané cibule, petržele, celeru a mrkve. Přidáme oloupaná a propasírovaná rajčata, může být i rajský protlak nebo rajčatová šťáva. Osolíme a okořeníme. Přidáme půlky stroužků česneku a povaříme. Omáčku propasírujeme přes sítko a podusíme v ní nakrájené houby doměkka. Poté je vyjmeme. Dáme dusit rýži a asi v polovině do ní vmícháme houby a doděláme. Před podáváním na talíři rýži polijeme omáčkou a můžeme posypat sýrem.