4 vejce
| 1 hlávka římského salátu
| 1 hlávka batavského salátu
| 2 červené cibule
| 2 rajčata
| 100 g černých nebo zelených oliv
| 100 g suchého salámu
| 50 g parmské šunky
| 4 lžíce balzamikového octa
| sůl
| pepř
| špetka cukru
| 6 lžic olivového oleje
| 1 svazek bazalky
Postup přípravy receptu Italský svačinový salát:
Vejce vaříme asi 7 min. Mezitím očistíme, opereme a osušíme saláty a natrháme je na kousky velikostí sousta. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme a pokrájíme na plátky. Olivy necháme okapat. Suchý salám a parmskou šunku svineme do ruliček. Vařená vejce zchladíme studenou vodou, oloupeme a rozkrájíme na osminky. Saláty, uzeniny, vejce, cibuli a rajčata ozdobně rozložíme na 4 talíře. Ocet smícháme se solí, pepřem a cukrem. Zašleháme olej. Bazalku opereme, otrháme lístky a rozdělíme je na salát. Pokapeme zálivkou.
Fotky receptu Italský svačinový salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!