Postup přípravy receptu Jablečný crumble:
Množství jendotlivých indgrediencí neuvádím, záleží na velikosti formy, kterou k přípravě použijete.
Omytá a oloupaná jablka zbavím jádřinců a nakrájím na cca půlcentimetrové plátky, které pokladu na dno pekáčku či zapékací mísy. Posypu skořicí a v případě, že jsou jablka příliš kyselá, trochu pocukruji. Na takto připravená jablka kladu další a další vrstvy stejným způsobem do výšky přibližně 4-5cm. Poslední vrstvu zakončím drobenkou připravenou ze zbylých surovin: máslo, hnědý cukr a mouku smíchám ve stejném poměru - opět podle velikosti nádoby tak, aby na jablkách tvořila zhruba půlcentimetrovou vrstvu. Ve vyhřáté troubě peču dokud se jablka nerozpečou (jak kdo má rád) a drobenka částečně nezkaramelizuje.
Nejlépe chutná ještě teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny, ale nepohrdneme jím ani zastudena (pokud ještě zbyde).
Jak obměnu můžete střídat vrstvy jablek a hrušek.
Dobrou chuť!