Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Jáhelné rizoto s houbani a tymiánem:
250 g (1 hrnek) biojáhel
| 4 lžíce olivového oleje, nejlépe bio
| 2 cibule
| 300-400 g hlívy nebo žampiony
| 4 stroužky česneku, nakrájené
| mletý kmín, sušený nebo čerstvý tymián a mořská sůl na dochucení
| 1 červená paprika, na kostičky
| 1 malá cuketa, nakrájená na kostičky
| NA DOKONČENÍ
| čerstvé biomáslo, sůl a čerstvě
| mletý pepř
| opražená slunečnicová semínka na
Postup přípravy receptu Jáhelné rizoto s houbani a tymiánem:
1. Jáhly důkladně propláchněte a nechte okapat na cedníku. Do konvice dejte hřát 600 až 700 ml vody (jsou to asi dva hrnky; žádoucí je poměr jeden díl jáhel na dva díly vody).
2. Na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli a houby, česnek, tymián, kmín a sůl a nechte chvilku společně dusit. Vmíchejte jáhly, zalijte horkou vodou, promíchejte, přikryjte pokličkou a na co nejnižším plameni duste patnáct až dvacet minut; nemíchejte.
3. Přidejte papriku a cuketu, prohřejte, dochuťte a posypte semínky.
Fotky receptu Jáhelné rizoto s houbani a tymiánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!