250 gramů jáhly
| 4 ks kuřecí křídla
| 3 střední mrkve
| 1 cibule
| sůl
| 250 g mražená polévková zelenina
Postup přípravy receptu Jáhlová kuřecí polévka:
Jáhly si uvaříme podle návodu ( v osolené vroucí vodě 10 min) a necháme připravené na zavářku, kuřecí křídla uvaříme spolu s očištěnou a na drbno pokrájenou mrkví a cibulí asi tak v litru a půl vody. Po uvaření křídel do měkka, necháme křídla vychladnout a maso obereme, mezitím přidáme mraženou zeleninu a jáhly do vývaru a dochutíme solí a krátce ( zhruba 5 minut) ještě povaříme. Nakonec vmícháme pokrájené maso. Podávame s pečivem a můžeme ozdobit petrželkou.
Také hledám nějaký recept kde jsou jáhly. Ale na tuto polévku bych použila raději méně mrkve, nemá ráda tak sladké polévky. A vařit 4 křidélka tak dlouho? To bude zcela vyvařené to jemné masíčko a nutriční hodnota pokrmu zapláče.