Vložil: | veruka14 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jáhlové halušky s rajskou omáčkou:
1 šálek jahel
| 1 lžíce slunečnicového oleje
| 3 lžíce nakrájené cibule
| 1 kostka zeleninového bujónu
| 1 lžička kurkumy
| 4 šálky vody
| 1 lžička sušeného česneku
| 1 lžíce sójové omáčky
| 1/2 kostky uzeného tofu
| 3 lžíce olivového oleje
| dušená rajčata
| špetka oregana a bazalky
| provensálské koření
Postup přípravy receptu Jáhlové halušky s rajskou omáčkou:
Příprava halušek
Cibuli jemně podusíme a přidáme kurkumu, bujón a zalijeme vodou. Jáhly propláchneme vařící vodou, dochutíme a vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Před koncem můžeme přimíchat jemně nastrouhané tofu a olivový olej. Ze směsi tvoříme halušky (nejlépe to jde přes haluškovač, což je speciální "cedník", kterým se těsto protlačí) a zavařujeme do vroucí a osolené vody. Pokud nemáme haluškovač, můžeme halušky formovat obyčejnou lžící. Ze začátku mícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme několik minut. Hotové halušky vybereme z vody cedníkem a propláchneme studenou vodou.
Rajská omáčka
Omáčku připravíme smícháním všech ingrediencí ve středně velkém hrnci. Za stálého míchání necháme lehce projít varem a omáčkou následně zalijeme připravené halušky.
Fotky receptu Jáhlové halušky s rajskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!