Postup přípravy receptu Jáhlové knedlíčky na rajčatech:
Do hotového vývaru přidáme jáhly a pod pokličkou při mírné teplotě vaříme cca 20 minut.
Zeleninu očistíme. Pórek nakrájíme na kousky. Polovinu rajčat spaříme horkou vodou, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na špalíky druhou půlku na plátky. V pánvi zahřejeme máslo, krátce na něm osmahneme pórek a vyjmeme ho. Potom do pánve vložíme osolené a opepřené špalíky rajčat a dusíme zhruba 10 minut.
Petrželku a pažitku nadrobno nasekáme. Přibližně půlku bylinek, lučinu a vejce smícháme s měkkými jáhlami. Ochutíme solí, pepřem a kari. Z hmoty vytvoříme zhruba 20 knedlíčků, které v horkém oleji po všech stranách opečeme dozlatova. Plátky rajčat, pórek a zbytek bylinek přimícháme do rajčatové omáčky a krátce prohřejeme. Jáhlové knedlíčky vložíme do zeleninové omáčky a podáváme.