Postup přípravy receptu Jáhly s lilky:
Omyté a osušené lilky zbavíme stopek a podélně rozpůlíme. Půlky nakrájíme na plátky. Rajčata krátce vložíme do vroucí vody, zchladíme a oloupeme, nakrájíme na plátky. Omyté papriky rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme. Na velké pánvi vždy po částech rozehřejeme olej a postupně na něm při mírném ohni opečeme lilky z obou stran dozlatova, až jsou poloměkké. Opečené lilky dáme na talíř stranou. Do oleje vložíme cibuli, česnek a papriku a na mírném ohni necháme zpěnit. Přidáme citronovou šťávu, kurkumu a mletou hořčici. Na zpěněnou směs vložíme lilky a rajčata. Osolíme, okořeníme kajenským pepřem, podlijeme sójovým mlékem a přimícháme strouhaný kokos. Necháme přejít varem, přkryjeme a dusíme na slabém ohni, až je vše měkké. Na jáhly rozehřejeme v hrnci olej, na něm zpěníme šafrán, přidáme jáhly a zamícháme. Podlijeme zeleninovým vývarem, přikryjeme a vaříme na mírném ohni zhruba 30 minut doměkka. Omystou a osušenou pažitku jemně nasekáme a přimícháme ji s máslem a solí do jáhel.