Použité suroviny receptu Jáhly zapečené s červenou čočkou a zeleninou:
200 g jáhel
| 150 g červené čočky
| 1 menší cibule
| dle potřeby: olej
| 200 g květáku
| 1 malá červená paprika
| dle chuti: Solčanka
| dle chuti: sušená bazalka
| dle chuti: mletý kmín
Postup přípravy receptu Jáhly zapečené s červenou čočkou a zeleninou:
Jáhly a červenou čočku uvaříme v osolené vodě zvlášť, nejlépe podle návodů na obalech.
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na malé růžičky rozdělený květák a na nudličky nakrájenou papriku. Malinko podlijeme a dusíme do poloměkka. Ochutíme bazalkou, mletým kmínem a Solčankou.
Zapékací misku vymažeme olejem a rozložíme do ní směs jáhel a čočky. Na to rozložíme podušenou zeleninu a zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Pečení trvá asi půl hodiny.
Fotky receptu Jáhly zapečené s červenou čočkou a zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!