Použité suroviny receptu Jahodová pěna s lesními plody:
350 g různých lesních bobulí (mohou být mražené)
| 50 g cukru
| 70 g zakysané smetany
| 2 jahodové jogurty
| 5 plátků bílé želatiny
| 70 ml limetové šťávy
| 2 bílky
Postup přípravy receptu Jahodová pěna s lesními plody:
Ze 100 g bobulí připravíme pyré. Můžeme je protlačit i sítem. Zbytek necháme na ozdobu.
Zakysanou smetanu a cukr ušleháme do pěny. Šleháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Do pěny vmícháme ovocné pyré a jogurt.
Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a vymačkáme. Rozpustíme ji a zamícháme do ní limetovou šťávu. Směs vmícháme do jogurtového krému. Uložíme asi na 30 minut do chladničky, dokud krém nezačne želírovat.
Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme do krému. Pěnu uložíme na 2 hodiny do chladu. Před podáváním vypichujeme lžící malé nočky, které na talířích obložíme ovocem.
Fotky receptu Jahodová pěna s lesními plody:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!