Postup přípravy receptu Jarní ratatouille a česnekové brambory:
Brambory oloupeme a omyjeme. Do hrnce dáme 4 lžíce másla, 6 lžic vody, sůl, stroužky česneku ve slupce a brambory dusíme asi 20 minut. Krátce před koncem doby varu vmícháme do brambor opranou a nahrubo posekanou petrželku. Lahůdkové cibulky omyjeme a očistíme. Okurky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na plátky široké 1 cm. Cibulky rozkrájíme na špalíčky dlouhé zhruba 2 cm. Špenát přebereme, opereme a necháme okapat. Cibulky zesklovatíme na 2 lžících másla, poprášíme moukou a podlijeme bílým vínem. Přidáme okurky, osolíme a opepříme. Dusíme asi 10 minut. Vmícháme špenát nakrájený na nudličky a dusíme ještě 5 minut, dokud špenát nezměkne. Pokrm podle potřeby přisolíme a opepříme. Kopr opereme a otrháme lístky. Ratatouille a brambory upravíme na mísu a ozdobíme koprem.