Vložil: | Sabinas |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jarní rizoto se zeleninou a sýrem pecorino:
320 g rýže vhodné pro přípravu rizota
| 80 g vyloupaného hrášku
| 80 g vyloupaných fazolek fave
| 80 g mrkve
| 80 g ovčího sýra pecorino
| 1/2 cibule
| zeleninový vývar v kostce
| suché bílé víno
| olivový olej
| máslo
| sůl
Postup přípravy receptu Jarní rizoto se zeleninou a sýrem pecorino:
Připravte 1 a 1/4 litru vývaru. Cibuli nakrájejte najemno, zpěňte ji na 2 lžících olivového oleje a 1 lžíci másla, potom přidejte rýži a osmažte ji. Zalijte trochou bílého vína. Rýži přiveďte k varu a postupně k ní po částech přidávejte horký vývar. V polovině vaření přidejte mrkev nakrájenou na kostičky a vyloupané fazolky s hráškem. Dovařte a předtím, než rizoto odstavíte z ohně, zjemněte ho oříškem másla a osolte. Hotové rizoto posypte sýrem pecorino nakrájeným na jemné hoblinky a ihned podávejte.
Fotky receptu Jarní rizoto se zeleninou a sýrem pecorino:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!