Použité suroviny receptu Jarní salát s krůtími medailonky:
1 svazeček petrželka
| 1 svazek ředkvičky
| 1/2 ks salátová okurka
| 1 ks paprika (červená)
| dle chuti: sůl a mletý bílý pepř
| 1 ks hlávkový salát
| 300 ml nízkotučný bílý jogurt
| 1 svazeček pažitka
| 1 svazeček kopr
| 200 g sterilovaná kukuřice
| dle chuti: cukr
| 80 g anglická slanina
| 2 lžíce citronová šťáva
| 1 ks paprika (žlutá)
| 2 lžíce olej
| 500 g krůtí maso
Postup přípravy receptu Jarní salát s krůtími medailonky:
Kukuřici slijeme a necháme na sítu okapat. Okurku oloupeme, ředkvičky a papriky dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka a proužky. Salát opereme a nakrájíme na menší kousky.
Jogurt vymícháme dohladka s olejem a přidáme do něj jemně posekané bylinky. Dresink osolíme, opepříme a ochutíme citronem a cukrem.
Slaninu nakrájíme na nudličky a na pánvi vyškvaříme. Přendáme z pánve na talířek a v omastku po slanině opékáme omyté a osušené medailonky. Z každé strany přibližně 5 minut. Osolíme, opepříme a hotové vmícháme do připravené zeleniny.
Rozložíme na servírovací mísu, posypeme slaninou a podáváme s jogurtovým dresinkem jako zvláštní přílohou.
Fotky receptu Jarní salát s krůtími medailonky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!