Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Jarní špenátový salát:
220 g slaniny, nakrájené na kostičky
| 250 g hub, nakrájených na silnější plátky
| 1 velký stroužek česneku, nasekaný
| 50 ml červeného vinného octa
| 150 ml olivového oleje extra virgin
| 450 g konzervu cizrny, slitou a opláchnutou (např. La Torrente, běžná síť)
| 350 g čerstvých mladých lístků špenátu, opláchnutých a osušených
| 220 g sýra s modrou plísní, nalámaného
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Jarní špenátový salát:
1. Slaninu dejte do velké silnostěnné pánve a asi deset minut opékejte na nízkém plameni. Pak ji přemístěte na talíř vyložený kuchyňským papírem. Zvyšte plamen a do vypečeného tuku vsypte houby. Smažte je tři až pět minut, potom je také přesuňte na talíř.
2. Do pánve vložte česnek a minutu smažte. Přilijte ocet a nechte prudčeji vyvařit na objem několika lžic; sejměte z ohně a přimíchejte olivový olej. Vzniklý dresink osolte, opepřete, zamíchejte a dejte stranou.
3. Cizrnu, houby, slaninu a špenát vložte do velké salátové mísy a smíchejte. Přilijte dresink; důkladně promíchávejte. Na závěr opatrně přidejte polovinu sýra, aby se moc nerozdrobil. Zbytkem sýra salát ozdobte.
Fotky receptu Jarní špenátový salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!