Vložil: | delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 32 |
|
|
Použité suroviny receptu Jarní toast:
1,2 kg čerstvého hrášku v luscích (nebo 400 g vyloupaného hrášku)
| svazek čerstvého oregana
| mořská sůl
| čerstvě namletý černý pepř
| olivový olej
| 50 g pikantního ovčího sýra pecorino + na posypání
| šťáva z 1 citronu
| 4 plátky celozrnného chleba, klidně i den starého
| 2 stroužky česneku, oloupané
| 2 větší kousky mozzarelly, přepůlené
| mladé měkké výhonky jarního hrášku na ozdobení (nemusí být)
Postup přípravy receptu Jarní toast:
Nejdříve vyberte ty nejmenší kuličky hrášku a nechte je na ozdobu. Pak hrášek přesypte do větší, těžší mísy. Přidejte k němu polovinu lístků oregana a špetku soli a tloučkem z hmoždíře je utlučte na jemnou kaši. Půjde vám to snadno, pokud použijete mladý, čerstvý jarní hrášek. Naopak naprosto nevhodný je v tomto případě hrášek mražený.
Přidejte několik lžic olivového oleje, aby se vše spojilo v pastu. Přisypte sýr pecorino a vlijte zhruba tři čtvrtiny citronové šťávy. Ochutnejte a podle potřeby dolaďte: přidejte sýr, citronovou šťávu nebo olej.
Chleba opečte z obou stran na grilovací pánvi a potřete česnekem (podobně jako topinky), pak i hustou vrstvou hráškové pasty. Ozdobte mozzarellou a případně smotanými mladými hráškovými výhonky, navrch dejte zbylé oregano.
Servírujte se zbylým hráškem, pokapané zbylou šťávou z citronu, olivovým olejem, osolené a opepřené. A nezapomeňte každou porci posypat pecorinem!
Fotky receptu Jarní toast:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!