Vložil: | Markousek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Játrová omáčka s česnekem:
1silnější plátek slaniny
| 1 plátek jater
| 1 cibule
| 2 lžíce sádla
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 stroužek česneku
| dle chuti kmín, mletý pepř, majoránka, sůl
| 2 hrnky vývaru
Postup přípravy receptu Játrová omáčka s česnekem:
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, osmahneme na ní cibuli a přidáme umletá nabo naškrábaná játra. Podlijeme částí vývaru a podusíme. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, zředíme ji zbylým vývarem, přidáme k játrům, posypeme kmínem a dobře povaříme. Do hotové omáčky přidáme pepř, sůl, prolisovaný česnek a rozemnutou majoránku. Chceme-li mít omáčku jemnější, pasírujeme ji sítem. Podáváme jako hotový pokrm s těstovinami, vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Játrová omáčka s česnekem:
Fotky vložil: ronecek,Torta