1 celer nebo petržel
| 1 ks vepřový jazyk
| podle chuti: celý pepř
| podle potřeby: hladká mouka
| podle chuti: nové koření
| podle potřeby: petrželka nebo celerová nať
| 1 velký bobkový list
| podle chuti: sůl
| podle potřeby: tuk na smažení
Postup přípravy receptu Jazýčková omáčka:
Vepřový jazyk uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem a několika kuličkami pepře a nového koření doměkka. Uvařený jazyk sloupneme, nakrájíme napříč na 2 - 3 mm silné plátky.
Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku, do níž přidáme očištěný a na křenovém struhadle nastrouhaný celer (petržel) a trochu osmažíme. Zalijeme vývarem, přidáme pokrájený jazyk, prohřejeme a přidáme i nasekanou petrželku nebo nať z celeru.
Fotky receptu Jazýčková omáčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!