Použité suroviny receptu Jednoduché kuřátko ve žluté košice:
1 velmi malé kuře
| 3 lžíce dijónské hořčice
| 1/2 hrnku créme fraiche z Labužníka, nebo neušlehané šlehačky
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu Jednoduché kuřátko ve žluté košice:
Předehřát troubu na 220 °C. Svázat kuřeti nohy a založit křídla. Potřít celé kuře hořčicí. Vložit jej do malé zapékací misky a péct po 40 min., až je hořčice pěkně zlatohnědá. Nahřát smetanu v malém kastrolku. Vyjmout kuře z trouby a odstranit jakýkoliv přebytek hořčice na spodu misky. Zalít kuře smetanou, vrátit ho do trouby a péct dalších 10 min. Položit kuře na nahřátý servírovací talíř. Našlehat omáčku, dochutit ji a nakonec zašlehat dovnitř máslo. Polít kuře a podávat ho horké.
Fotky receptu Jednoduché kuřátko ve žluté košice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!