Použité suroviny receptu Jemná pohanková pomazánka:
250 ml mléka
| 110 g pohankové krupice
| 1 tvaroh
| 1 Lučina
| 1 bílý jogurt (majonéza)
| 2 stroužky česneku
| 1 větší cibule
| pepř
| citrónóvá šťáva
| sůl, petrželka
Postup přípravy receptu Jemná pohanková pomazánka:
Mléko osolíme, z krupice uvaříme hustší kaši a necháme vychladnout. Vymícháme tvaroh s Lučinou a jogurtem (nebo majonézou), zředíme citrónovou šťávou, přidáme utřený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Všechno smícháme s vychladlou pohankovou kaší, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme posekanou petrželku (pažitku).
Fotky receptu Jemná pohanková pomazánka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!