Postup přípravy receptu Jemná pomazánka z uzené makrely:
Uzenou makrelu zbavíme kostí, obereme libové maso a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme ji i s natí na kolečka. Kyselé okurky necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Sterilovanou červenou papriku necháme okapat a nakrájíme na proužky. Sýr nakrájíme na tenké kostičky.
Rozmícháme lučinu s měkkým máslem, přidáme maso z uzené makrely, cibulku a nakrájené okurky. Vše spojíme majonézou a ochutíme pepřem a solí. Necháme alespoň půl hodiny rozležet.
Pomazánku mažeme na kolečka rohlíků, zdobíme plátkem sýru a červenou paprikou. Chlebíčky s pomazánkou z uzené makrely chutnají výborně s plátkem vejce uvařeným natvrdo, sýrem a sterilovanou paprikou.
Takto připravené jednohubky nebo chlebíčky podáváme při oslavách k vínu a jiným nápojům.
Fotky receptu Jemná pomazánka z uzené makrely:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!