Použité suroviny receptu Jemná švestková čokoláda:
2,5 kg švestek
| 2 balení vanilkového cukru
| 100 ml rumu
| 1 kg cukru krupice
| 200 g kakaa
Postup přípravy receptu Jemná švestková čokoláda:
Omyté a vypeckované švestky hodíme do mixéru. Přidáme cukr a důkladně rozemeleme. Směs přelijeme do hrnce a švestky vaříme asi čtvrt hodinky. Necháme vychladnout a propasírujeme přes jemné sítko.
Poté přidáme rum, vanilkový cukr a kakao a uložíme na 24 hodin do lednice. Pak čokoládu naplníme do čistých sklenic a zavařujeme po dobu 30 minut jako švestkový kompot.
Hodí se do všech sladkých zákusků. Třeba do perníku nebo do nejrůznějších sladkých náplní. Přidávám ji i do povidel pro vylepšení chuti a ve spíži vydří zhruba rok.