Použité suroviny receptu Jemné čokoládové perníčky:
350 g ječné mouky
| 350 g pšeničné mouky
| 150 g kandované pomerančové kůry
| 150 g kandované citronové kůry
| 100 g kandovaných třešní
| 200 g sekaných mandlí
| 20 g perníkového koření
| 20 g jedlé sody
| 1 lžíci vody
| 500 g medu
| 200 g čokoládové polevy
| 50 g půlených loupaných mandlí
| 25 g sekaných pistácií
Postup přípravy receptu Jemné čokoládové perníčky:
Oba druhy mouky prosejte do mísy, uprostřed udělejte důlek. Jemně nakrájejte kandovanou kůru a třešně a společně s mandlemi, perníkovým kořením a sodou rozpuštěnou ve vodě dejte do důlku a přilijte tekutý med. Těsto uhněťte a tenkým pramínkem postupně přilévejte vlažnou vodu. Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a do druhého dne nechte uležet na chladném místě (ale ne v ledničce).
Na pomoučeném válu pak druhý den vyválejte těsto asi 5 mm silné a nakrájejte ho na obdélníčky 4 a 8 cm. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Přendejte je na podložku, rychle potřete rozpuštěnou čokoládovou polevou a ozdobte je půlenými mandlemi a pistáciemi.
Fotky receptu Jemné čokoládové perníčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!