Vložil: | Rencatko |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Jemně kořeněný nakládaný hermelín:
4 ks hermelínu
| 2 stroužky česneku
| 2 ks pálivé papričky
| na špičku nože sladké nebo pálivé papriky
| 15 kuliček jalovce
| 10 kuliček černého pepře,
| 10 kuliček zeleného pepře,
| 2 lžičky tymiánu
| 1 lžička rozmarýnu
| olej
| bobkové listy
Postup přípravy receptu Jemně kořeněný nakládaný hermelín:
Tymián, rozmarýn, jalovec, černý pepř a papričky rozdrťte a smíchejte s paprikou a rozdělte na devět dílků. Hermelíny rozkrojte na polovinu. Na dno sklenice (sklenice by měla být tak široká, jako jsou kolečka hermelínu, jinak spotřebujete hodně oleje) dejte nakrájený stroužek česneku a jeden dílek koření, na to plátek hermelínu a pokračujte až do doplnění sklenice.
Vrch posypte posledním dílkem koření, přidejte kuličky zeleného pepře, po stranách vložte bobkové listy a zalijte olejem. Špejli zasunujte do sklenice tak, aby vyplavaly všechny vzduchové bubliny a olej pronikl všude. Zavíčkujte a neotevírejte dříve než za čtyřiadvacet hodin.
Fotky receptu Jemně kořeněný nakládaný hermelín:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!